După Sărbătorile de Paște, există în fiecare casă ouă roșii rămase, acestea lăsându-se depozitate în frigider. Medicii avertizează însă că ouăle fierte nu pot fi păstrate pentru consum un timp îndelungat.
Potrivit Adevarul.ro, ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate.
Ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, în timp ce durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil.
În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile, tot lăsate în frigider.
Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor.