Antena 3 CNN Actualitate Pasta de dinţi dăunează grav sănătăţii

Pasta de dinţi dăunează grav sănătăţii

Pasta de dinţi dăunează grav sănătăţii
07 Aug 2007   •   20:01

inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi specialiştii din Ministerul Sănătăţii au găsit două mărci de pastă de dinţi care conţin o substanţă periculoasă şi au dispus retragerea lor imediată de pe piaţă. Inpectorii de la protecţia consumatorului au căutat pasta de dinţi în mai multe pieţe din toată ţară. Acum două săptămâni ei au găsit pasta de dinţi Spearmint. Acum, ei avertizează că şi pasta de dinţi Maxam este la fel de periculoasă.

Sesizarea a fost făcută prima dată în Spania. Apoi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă. Dan Vlaicu, Preşedintele ANPC a precizat că respectivele tipuri de pastă de dinţi, odată ingerate, pot duce la complicaţii ale sănătăţii consumatorului, mergând până la deces pentru copii.

Produsul este importat din China şi are un conţinut foarte mare de dietilenglicol. Înghiţită în cantităţi mai mari substanţa poate provoca intoxicări. Pentru că este foarte ieftină pericolul ar putea fi şi mai mare. Vânzătorii care vor refuza să retragă de pe piaţă cele două mărci riscă amenzi care pot ajunge la 25.000 de lei noi.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close