Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul a cerut suspendarea adjunctului SRI

Parlamentul a cerut suspendarea adjunctului SRI

Parlamentul a cerut suspendarea adjunctului SRI
20 Apr 2007   •   09:33

Scandalul declanşat de liderul PSD Mircea Geoană, care a acuzat conducerea SRI de implicare într-o operaţiune de poliţie politică ce ar fi avut ca ţinte trei judecători ai Curţii Constituţionale, se amplifică. Deşi SRI a negat acuzaţiile, comisia parlamentară de control a demarat deja o anchetă pentru aflarea adevărului. De asemenea, în cadrul SRI s-a pornit rapid o investigaţie pentru depistarea autorilor sustragerii documentelor interne ajunse în posesia presei şi a liderului PSD.

Pentru obiectivitatea cercetărilor, comisia SRI a cerut joi suspendarea temporară a prim-adjunctului directorului SRI, Florian Coldea. Pe de altă parte, jurnaliştii de la ?Adevărul? au reuşit să stea de vorbă cu judecătorii Predescu şi Cojocaru, care infirmă afirmaţiile lui Traian Băsescu.

În cadrul SRI s-a declanşat deja o anchetă internă care trebuie să stabilească modul cum au ajuns în presă, şi la îndemâna lui Mircea Geoană, o serie de documete olografe în original. Ultimul cuvânt îl va avea Parchetul militar, care, dacă va fi sesizat de SRI sau de Comisia parlamentară de control al SRI, va demara o anchetă pentru tragerea la răspundere penală a celor implicaţi.

Citiţi articolul complet în Adevărul

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close