Potrivit unui comunicat remis Agerpres de Camera Deputaților, delegația britanică a fost condusă de Davies of Stamford, președintele Grupului de prietenie cu România, iar alte teme de discuție au fost cooperarea bilaterală și în cadrul UE și NATO, situația actuală din Ucraina, desemnarea viitorului președinte al Comisiei Europene.
"A fost marcată importanța strategică a României pentru Uniune și NATO, împreună cu țările baltice și Polonia, în contextul crizei ucrainene și apropiatei semnări, la Consiliului European de la Bruxelles, a Acordurilor de Asociere cu Moldova, Ucraina și Georgia. Președintele Comisiei de politică externă, Laszlo Borbely, a menționat că poziția oficială a României privind Ucraina este respectarea suveranității și integrității teritoriale a acestei țări, că trebuie evitate noi pierderi de vieți omenești, că sancțiunile impuse Rusiei trebuie să fie parte a unor soluții politice și diplomatice de rezolvare a acestui conflict. Totodată, Borbely a adresat rugămintea de a ne sprijini în aderarea țării noastre la Spațiul Schengen cât mai curând, menționând că România și-a îndeplinit criteriile de aderare încă din 2010, iar decizia actuală este una politică", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, delegația britanică a apreciat poziția României în cadrul instituțiilor europene și rolul esențial în regiune și a subliniat că cetățenii români care muncesc în Marea Britanie au o contribuție substanțială la prosperitatea Regatului Unit și a țării noastre și constituie o punte de legătură între cele două state.