Antena 3 CNN Actualitate Părinții Rebecăi, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat, au făcut primele declarații după transplantul micuței

Părinții Rebecăi, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat, au făcut primele declarații după transplantul micuței

Părinții Rebecăi, fetița de cinci ani suspectă ca ar suferi de o boală genetică extrem de rară care i-a afectat ficatul, au făcut primele declarații după ce micuța a primit un ficat nou.

Părinții Rebecăi, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat, au făcut primele declarații după transplantul micuței
de Laura Dinu    |    01 Mai 2022   •   13:32

”Suntem foarte optimiști. Am văzut că ea este o luptătoare, dacă a trecut ea de această operație grea o să treacă și de recuperare. Totul o să fie bine. Avem încredere! 

Cele cinci ore ale operației au trecut foarte greu.  Nu numai cele cinci ore ci toată ziua, am așteptat cu sufletul la gură să aflăm o veste dacă este bine, dacă a intrat în operație. 

Ne-au spus că încă nu este stabil dacă are boala Wilson,  pe data de 10 mai vor ieși analizele și se va afla sigur, dar știți cum este...  Chiar dacă o are, chiar dacă nu o are, transplantul hepatic tot trebuia făcut”, au declarat părinții Rebecăi.  

Mâine este Ziua fetiței, dar din păcate aceasta nu va avea parte de nimic deosebit. 

”Nu o să pregătim nimic acum, nici nu este momentul. O să pregătim acasă, în ziua în care o să ajungem cu ea. Ne gândim demult la surpriza aceasta dar așteptăm acum.  Suntem și noi optimiști, odată cu transplantul am fost puțin mai bine, chiar am dormit puțin, ca în nicio seară până acum.  Nu prea am mai putut să dormim în ultima vreme Dar aseară am dormit”, au mai povestit aceștia. 

Salvarea a venit de la un tânăr de 17 ani

Vestea salvatoare a venit în ultima clipă

”A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spun medicul Vitachki Guenadiy. 

”Mulțumim foarte, foarte, foarte mult familiei donatorului, nu există cuvinte de mulțumire”, spune tatăl Rebecăi. 

Transplantul a fost realizat cu succes

Transplantul de ficat la fetița de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes sâmbătă seara la Institutul Fundeni. Potrivit medicilor, starea fetiței după operație este stabilă și este sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

Transplantul a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

„După transplant, starea fetitei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, au transmis duminică reprezentanții Ministerului Sănătății, potrivit Mediafax

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Ministerul Sănătății anunță că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

„Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale și cele operaționale. Colaborarea cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni este esențială pentru încheierea cu succes a acestui proces”, a transmis Ministerul Sănătății, care speră ca în cursul verii să se poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România în noul compartiment.

Cei doi părinți mai au acasă o fetiță în vârstă de un an și jumătate. 

×
Subiecte în articol: hepatita
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close