„Este primită duminica trecută de la preasfințitul Iustin la Baia Mare. E ordinul omagial Nicolae Gherman, care este un tătic de fetiță care moare. Prin 1912 se petrece acțiunea. Anuţa lui Nicolae Gherman moare. O visează pe fetiţă care îi spune să îi facă o casă Maicii Domnului, într-un loc foarte greu accesibil, pe o prăpastie, de fapt.
Taică-su nu răspunde la prima chemare, la a doua, la a treia, până când o femeie din sat vine şi îi spune: tu nu înțelegi că fata zice să îi faci o biserică Maicii Domnului? El nu discutase cu nimeni drama lui, crezuse că o luase razna că i-a murit fetița. Şi aşa apare în geografia spirituală a României mănăstirea Rohia. Nicolae Gherman este cel care a construit în amintirea fiicei sale mănăstirea Rohia", a spus părintele Constantin Necula care prin portul acestei cruci vrea să ne reamintească faptul că "tot ce moare se transformă în mănăstire, în altar".
„Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim. Tot ce vedem în jurul nostru nu e doar despre moarte, ci şi despre înviere. Este cutremurător ceea ce se petrece, dar în același timp ne obligă să fim foarte fermi în lucrurile pe care le trăim, în pocăințele personale şi în calitatea noastră de oameni", a mai spus părintele Constantin Necula în emisiunea De-a Viaţa ascunselea de la Antena 3.