Antena 3 CNN Actualitate Parcul Naţional Retezat, nominalizat în campania de alegere a noilor minuni ale lumii

Parcul Naţional Retezat, nominalizat în campania de alegere a noilor minuni ale lumii

Parcul Naţional Retezat, nominalizat în campania de alegere a noilor minuni ale lumii
09 Ian 2009   •   13:02

Parcul Naţional Retezat ar putea deveni o minune naturală a lumii. Asta deoarece este singurul loc din ţară nominalizat în campania ? New 7 Wonders ?. Retezatul a intrat în cea de-a doua fază a selecţiei pentru alegerea celor şapte noi minuni naturale ale lumii, anunţă Evenimentul Zilei.
Campania New 7 Wonders (N7W) este derulată de Fundaţia ?New 7 Wonders? (N7W). În 2007, cu ajutorul acestei campanii, au fost desemnate cele 7 minuni ale lumii contemporane. Mai mult de 100 de milioane de oameni au votat la acea vreme, campania fiind un real succes.
În anul 2008, mai bine de 430 de nominalizări din 224 de ţări au fost luate în considerare. Alături de Parcul Naţional Retezat, Delta Dunării şi Gheţarul Scărişoara au fost şi ele nominalizate. Însă, în prima fază a votării, Parcul Naţional Retezat a primit cele mai multe voturi.
Cele 77 de finaliste ale campaniei N7W vor fi aflate pe şapte iulie. Apoi, o comisie specială condusă de fostul director general al UNESCO, Frederico Mayor, va alege cele 22 de finaliste. Numele acestora vor fi făcute publice la data de 21 iulie.
Pentru a susţine candidatura Parcului Naţional Retezat la titlul de nouă minune a lumii, apăsaţi aici
Procesul de votare se desfăşoară în două etape. În prezent, are loc etapa desemnării celor 77 de semifinaliste, . De pe 21 iulie, va înceape votul decisiv pentru stabilirea listei celor şapte noi minuni naturale ale lumii. Întreg procesul se va finaliza în 2011.

Parcul Naţional Retezat a fost înfiinţat în 1935. În prezent, parcul are statut de arie naturală protejată de interes naţional şi internaţional, fiind recunoscut ca Rezervaţie a Biosferei din anul 1979.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close