Antena 3 CNN Actualitate Parcul Câinilor - în pericol de a dispărea de pe harta Bucureştiului

Parcul Câinilor - în pericol de a dispărea de pe harta Bucureştiului

Parcul Câinilor - în pericol de a dispărea de pe harta Bucureştiului
12 Iul 2007   •   09:17

După parcul Bordei, o altă zonă verde a Bucureştiului este în pericol de a dispărea de pe hartă. Este vorba de Parcul Câinilor. Cotidianul „Gândul” scrie în ediţia de joi că proprietarii terenului au obţinut avize de la Primăria Capitalei şi că au început deja defrişarea a peste 7,2 hectare de spaţiu verde. În zona verde delimitată de străzile Prisaca Dornei şi Codrii Neamţului, cunoscută şi sub numele de Parcul Câinilor, peste 1.000 de copaci au fost deja tăiaţi.

Pe locul fostelor spaţii verzi au fost amplasate barăci pentru muncitori, iar aleile au devenit depozite pentru armături, saci de beton şi cărămizi, scriu jurnaliştii de la „Gândul”. Distrugerea parcului a început în 2002, când fostul primar general al Capitalei, Traian Băsescu, a semnat primele dispoziţii de punere în posesie în baza Legii 10/2001 şi a fost desăvârşită de actualul primar general, Adriean Videanu.

În urmă cu doi ani, consilierii municipali au aprobat Planul de Urbanism Zonal, iar cei de la Mediu au dat avizele ca să defrişeze zona. Retrocedarea unui parc de 7,2 hectare, explică jurnaliştii de la „Gândul”, a fost posibilă şi pentru că, la data la care a început să se aplice Legea 10 pe 2001, Primăria Capitalei nu stabilise care este domeniul public şi care este cel privat pe care îl are în administrare.

În total, Primăria Capitalei a pus în posesie 116 proprietari. Aceştia şi-au parcelat terenurile, unii le-au vândut, preţul crescând de la 200 de euro la 800 de euro pe metru pătrat. Alţii în schimb, îşi construiesc vile.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close