Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General cere urmărirea penală a lui Codruţ Sereş

Parchetul General cere urmărirea penală a lui Codruţ Sereş

Parchetul General cere urmărirea penală a lui Codruţ Sereş
24 Sep 2007   •   15:56

Parchetul instanţei supreme a sesizat, luni, Preşedinţia cu privire la Ioan Codruţ Şereş, fost Ministru al Economiei şi Comerţului din partea PC, pentru care s-a început urmărirea penală în decembrie anul trecut, însă modificările legislative recente impun o nouă cerere de aviz din partea preşedintelui. Procurorul general al Parchetului a solicitat avizul Preşedinţiei în două cauze. În primul dosar se efectuează cercetări faţă de Zsolt Nagy şi Şereş sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trădare prin transmitere de secrete şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În cel de-al doilea dosar se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale şi sprijinire a unei asociaţii infracţionale. În acelaşi dosar sunt acuzate mai multe persoane cu rol decizional în cadrul SC Hidroelectrica SA.

PC a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că "aşa-zisa luptă împotriva corupţiei este lupta lui Traian Băsescu cu Tăriceanu şi cu PNL. Cruciada pornită de DNA împotriva miniştrilor cabinetului Tăriceanu tinde să arunce în derizoriu lupta împotriva corupţiei."

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close