Timiş a spus că după creşterile de preţuri la energie, gaze şi combustibili preţul cărnii a urcat în ultimele luni cu 15%.
"Oamenii au mai puţini bani în buzunar, deci cumpără mai puţin, TVA-ul este ceea ce determină ca marea majoritate a consumatorilor să se ducă în zona produselor ieftine, şi atunci mâncăm mai puţin, mai ieftin şi mai puţin sănătos", a afirmat el, citat de Mediafax.
"Noi vom încerca să mărim preţul cu 10%. Nu vrem, dar ne obligă situaţia, dacă materia primă este mai scumpă şi se anunţă în fiecare săptămână scumpiri. Nu ştim însă dacă piaţa va suporta majorările de preţ. Noi vom face tot ce se poate ca să rămânem în viaţă şi să ne putem vedea şi la anul", a adăugat acesta.
Şi carnea de porc s-ar putea scumpi până la Crăciun cu până la 15%.