Antena 3 CNN Actualitate Paltoanele pentru bărbați au revenit la modă

Paltoanele pentru bărbați au revenit la modă

Odată cu venirea iernii frigul te va obliga să găseşti o haină adecvată pe care să o poţi îmbrăca peste sacou şi care să îţi asigure căldura şi confortul de care ai nevoie.

o_1eji04rueemigd0jtvr44en3b.jpg
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2020   •   14:53

Acesta haina este paltonul bărbătesc, care revine la modă. Paltonul este genul de haină formală care va face diferenţa într-o zi friguroasă de naveta către birou.

Iată câteva opţiuni de care ar trebui să ţii cont când alegi un palton de pe Bolf.ro pe care să îl poţi purta la costum.

Tipuri de materiale pentru palton

Când vine vorba despre palton, nu este vorba numai despre croială sau design, ci şi despre cât de izolant şi călduros este materialul din care acesta este confecţionat. Iată care sunt tipurile de ţesături ale unui palton:

Lâna - este printre cele mai rezistente şi rămâne o opţiune excelentă pentru o haină de iarna pentru că menţine foarte bine căldura corpului. Paltoanele din lână sunt durabile şi îşi păstrează aspectul pe tot parcursul sezonului.  

  • Caşmir sau amestec de caşmir - Pentru un palton luxos, caşmirul este cel mai recomandat material. Uşor, moale şi de opt ori mai călduros decât lâna, caşmirul este perfect pentru o haină de iarnă. Din păcate, acesta nu este la fel de durabil că lâna. 
  • Păr de cămilă - Părul de cămilă este cunoscut pentru durabilitate, capacitatea de izolare şi faptul că este moale şi plăcut la atingere. În plus, este concurentul de top când vine cvoba de culoarea naturală camel care oferă un aspect iconic oricărui palton bărbătesc. 
  • Bumbac - Uşor de întreţinut şi călduros, bumbacul poate fi un alt material adecvat pentru un palton.
  • Poliester - Aceasta ţesătură nu se întinde dar nici nu oferă o izolaţie termică de calitate. 

Tipuri de paltoane bărbăteşti care se pot purta peste costum

Pardesiul - Este mai puţin călduros decât paltonul şi foarte apreciat pentru croiala elegantă şi simplă. Oferă un strat de acoperire ideal pentru costume şi echilibrul perfect pentru a păstra căldura fără a îngreuna ţinuta. Pardesiul este haina care va da rafinament şi un aspect potrivit oriocărei ţinute cu costum.

Peacoat - Peacoaturile sunt haine de iarnă mai scurte decât trenciurile şi pardesiele, cu guler înalt şi lat care poate fi îndoit sau închis cu nasturi pentru a menţine mai bine căldură. Croiala unui peacoat aminteşte de hainele ofiţerilor de marină, iar culoarea cea mai populară pentru acesta este bleumarinul. Se poate purta peste costum, însă, din cauza lungimii mai mici, nu este la fel de călduros ca un pardesiu. Este unul dintre cele mai versatile tipuri de paltoane şi, totodată, cel mai puţin formal.

Trench - Trench-ul de bumbac este o haină dublă de iarnă, până la genunchi, cu centură şi cataramă din acelaşi material. Culoarea kaki a trench-ului este un omagiu adus moştenirii militare. Trench-ul se poate folosi pentru stratificarea ţinutelor cu costum, în special în perioada de tranziţie a primăverii sau a toamnei când temperaturile oscilează foarte mult.   





 

×
Subiecte în articol: haina
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close