Antena 3 CNN Actualitate Pâinea viitorului previne naşterea prematură

Pâinea viitorului previne naşterea prematură

Pâinea viitorului previne naşterea prematură
10 Mar 2007   •   18:27

Pâine care să prevină naşterile premature şi bolile de inimă! Cu acid folic si fier. Asta vrea Ministerul Sănătăţii să pună pe masa fiecărui român. Măsura ar putea reduce şi cheltuielile din sănătate cu 45 de milioane de euro. Responsabilii din sănătate vor ca multe dintre produsele de panificaţie să fie făcute din făină îmbogăţită cu suplimenţi alimentari. Spre deosebire de alte ţări, unde consumul este redus, la noi pâinea este alimentul de bază şi din acest motiv s-a considerat că făina reprezintă suportul ideal.

Acidul folic este practic vitamina B 9 care ajută la formarea celulelor sănătoase în organism. La fel de important este şi fierul. Medicii spun că lipsa lui înseamnă mai multe naşteri premature şi malformaţii la naştere, iar adulţii pot ajunge să sufere de inimă. Pentru a îmbunătăţi făina cu cele două suplimente minune e nevoie ca morile din România să fie modernizate. Pe câteva milioane de euro.

?Costurile implicate nu se vor simţi în preţul păinii?,a declarat Viorel Marin, preşedintele Patronatului de Morărit. Medicii au constat că mai mult de jumătate dintre copiii din România sunt anemici. La fel se întâmplă şi cu 40 %dintre femeile gravide. Cu mult peste recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Proiectul este supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului Sănătăţii şi ar putea intra în vigoare într-o lună.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close