Antena 3 CNN Actualitate Pădurile au devenit raiul hoţilor

Pădurile au devenit raiul hoţilor

Pădurile au devenit raiul hoţilor
10 Oct 2007   •   18:28
Pădurile sunt defrişate fără milă, mai ales când se apropie iarna şi lumea are nevoie de lemne pentru încălzire. Jandarmii fac razii, dar nu potolesc setea de bani a hoţilor. Defrişările ilegale au devenit în ultimii ani o afacere profitabilă. Suprafeţele distruse sunt din ce în ce mai mari, iar hoţilor nu pare să le mai pese de ceea ce lasă în urmă. 3.000 de metri cubi de lemn. 800 de oameni amendaţi. Peste 500 de infracţiuni. O statistică ce arată că pădurile au devenit raiul hoţilor.

Din când în când, raziile jandarmilor încearcă să facă ordine. Nu pentru mult timp însă. Hoţii se întorc în pădure.

Judeţele Mehedinţi, Bistriţa şi Covasna sunt în topul defrişărilor.

Pădurile reprezintă factorul determinant în menţinerea echilibrului ecologic, climatic si hidric, reprezentând ecosistemul cu o capacitate de regenerare de 3-5 ori mai mare, decât oricare alt ecosistem natural.

Despădurirea conduce la degradarea solurilor, creşterea aridităţii climatului, intensificarea vitezei vânturilor şi apariţia inundaţiilor. Intervenţia distructivă a omului, care solicită lemnul drept combustibil, pentru construcţii, în industrie, sau pentru eliberarea terenurilor necesare agriculturii, reduc suprafaţa împădurită , conducând totodată la eroziunea solului.

Pentru menţinerea învelişului protector al ecosferei care să fie ferită de eroziune şi ariditate, ONU a luat măsuri de protecţie a pădurilor, cunoscută sursă de ozon, la scară planetară în sensul conservării solului, a resurselor de apă, a purificării aerului, şi a îmbunătăţirii climatului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close