Antena 3 CNN Actualitate Pacientă recent operată, cu tub de drenaj ataşat, trimisă acasă fără ambulanţă (VIDEO)

Pacientă recent operată, cu tub de drenaj ataşat, trimisă acasă fără ambulanţă (VIDEO)

Pacientă recent operată, cu tub de drenaj ataşat, trimisă acasă fără ambulanţă (VIDEO)
09 Sep 2010   •   20:45

O pacientă recent operată la spitalul judeţean din Constanţa a fost trimisă acasă, în Tulcea, cu un tub de dren ataşat, fără să i se asigure o ambulanţă. Nu era niciuna liberă iar asistenta şefă nu a solicitat alta din Tulcea. În timp ce aştepta un microbuz în autogară, femeii i s-a făcut rău.

Trei ore a stat femeia proaspăt externată în gară. Aştepta un microbuz care să o ducă acasă, la Tulcea, dar nu aştepta la locul potrivit. Epuizarea ar fi doborât-o, spun medicii, care consideră că, la externare, pacienta era stabilizată.

Sleită de puteri după ore bune de aşteptare, cu tubul de dren lipit de abdomen, femeia a început să se simtă rău şi a apelat la jurnalişti. A fost dusă înapoi, la Spitalul Judeţean Constanţa. De acolo a luat-o o ambulanţă venită de la Tulcea.

Dezamăgită şi revoltată. Proaspăt externată din spital, fără însoţitor, femeia a stat ore bune pe un scaun în gara din Constanţa.

Mina Secioreanu are 60 de ani. A fost operată acum zece zile pentru mai multe hematoame localizate pe organele interne, iar miercuri medicii au externat-o. Avea o pungă de drenaj lipită de abdomen. Personalul medical nu s-a interesat dacă pacienta are cu ce să ajungă acasă.

?La nivelul instituţiei, conducerii, nu s-a solicitat de către secţia de chirurgie vreo aprobare pentru o cerere de ambulanţă pentru transportul acestei paciente?, a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean Constanţa.

?Asistenta şefă trebuia să discute cu pacienta externată, să o întrebe pe femeie dacă are cu ce să ajungă acasă?, a declarat Constantin Dina, directorul DSP Constanţa.

Pacienta ceruse o ambulanţă ca să ajungă la Tulcea. Niciuna nu era disponibilă. A plecat singură spre autogară, fără să i se spună că ar putea solicita un echipaj din Tulcea.

Femeii i s-a făcut rău şi a cerut ajutor jurnaliştilor. Au chemat o ambulanţă care a dus-o înapoi la Spitalul judeţean Constanţa.

În urma anchetei, asistenta şefă ar putea primi un simplu avertisment sau îi poate fi suspendat chiar şi dreptul de liberă practică pe o perioadă determinată.

Observator

 

×
Subiecte în articol: ambulanta
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close