Antena 3 CNN Actualitate Încă un pacient salvat din incendiul de la Constanța a murit. Era internat la ATI

Încă un pacient salvat din incendiul de la Constanța a murit. Era internat la ATI

Încă un pacient salvat din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a murit. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, fost cadru militar, care era internat într-o secție ATI.

Incendiu spital boli infectioase constanta 1 octombrie 2021
Sursa foto: INQUAM / Costin_Dinca
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2021   •   10:51

Pacientul avea o formă gravă de COVID-19, deși nu avea comorbidități. Din cauza afecțiunilor pulmonare severe, aseară starea lui a început să se agraveze, iar în această dimineață a decedat.

În cursul zilelor de 4 și 5 octombrie alți doi pacienți salvați din incendiu și transferați la un alt spital au murit. Unul dintre ei avea 75 de ani, iar celălalt 63.

Cel din urmă avea comorbidități: obezitate, gută, hipertensiune arterială. 

„Când a venit, vineri, nu era de ATI. Era o formă severă, dar nu era de ATI. Era cu oxigen… A stat sâmbătă, duminică, luni noaptea a murit. Acum e la Medicină Legală, să vedem ce ne spun”, a declarat medicul Erdin Borgazi, managerul Spitalului Palazu Mare, pentru Antena 3.

Și bărbatul de 75 de ani avea multiple comorbidități. Acesta fusese transferat pe Secția exterioara Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat brusc în cursul zilei de sâmbătă, când a fost dus de urgență pe secția ATI a Spitalului Județean Constanța. Potrivit reprezentanților spitalului, moartea bărbatului nu are legătură cu incendiul.

Procuror, după tragedia de la Constanţa: "Cauza principală a morţii celor şapte persoane, intoxicaţia cu fum"

Toate cele şapte persoane moarte în incendiul de la Spitalul din Constanţa, care a avut loc vineri, au de decedat din cauza intoxicaţiei cu fum, spune procurorul de caz.

„La  toate cele şapte persoane, cauza principală a decesului fost intoxicaţia cu fum, dar la două dintre ele au fost şi arsuri mai multe decât la celelalte, care au contribuit la deces", a declarat procurorul criminalist Sadîc Zafer.

Potrivit acestuia, personalul medical nu a spus câte asistente sau medici au audiat.

"Pe secția de terapie intensivă sunt şapte saloane în care se afla cele 10 paturi distribuite. Ancheta este la început, vor verifica fiecare salon în parte. Nu pot da înainte o cauză a incendiului", a mai spus procurorul.

 

×
Subiecte în articol: pacient salvat incendiu Constanța a murit
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close