Doctorii de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală au trimis acasă un pacient care ar fi fost diagnosticat cu cancer pancreatic, spunându-le celor din familie că cel mai bine ar fi să îl ia acasă fiindcă este vorba despre un cancer galopant și oricum în două luni o să moară.
Totul s-a întâmplat în urmă cu 3 ani. În același timp, tot acum 3 ani, medicii oncologi din Buzău i-au prescris și morfină pentru durerile atroce. După 3 ani, în “așteptatea morții”, s-a constatat că nu avea cancer, însă este acum sever depedent de morfină.
Diagnosticul era de pancreatită, care s-a videcat de la sine. Acum familia încearcă să-l reabiliteze pe pacient, care a ajuns depedent de morfină și care deși nu are nevoie de această substanță, intră în sevraj puternic din pricina dependenței.
Culmea este că în fiecare an i-au fost făcute analize și markeri tumorali și același diagnostic i-a fost păstrat.
”Este unul dintre cele mai grave (ca întindere în timp) cazuri de malpraxis medical cu implicații penale profunde. Acum, familia vrea despăgubiri” ne-a spus avocatul Cuculis.
Într-un punct de vedere oficial, Spitalul Bagdasar Arseni arată că pacientul a fost tratat cu ce au avut mai bun la îndemână.
- pacientul a fost internat în clinică de chirurgie având investigații imagistice efectuate anterior internării ce ridica suspiciunea unei patologii pancreatice.
- pacientul s-a externat la 7 zile de la internare, la cerere, cu recomandarea de dietă, tratament și efectuarea consulturilor anterior menţionate, cu scopul monitorizării leziunii pancreatice, continuării tratamentului și reevaluare chirurgicală oricând, la nevoie.
- tratamentul administrat post externare (opioide-morfină) nu a fost recomandat de medicul chirurg, fiind indicat probabil de medicul oncolog, în contextul durerilor abdominale persistente.
- in perioada post internare ( din 01.10.2018 până în 12.11 2021) pacientul nu are alta internare/prezentare in spitalul nostru conform recomandărilor primite la externare.