![portretul pierdut al unei femei a fost descoperit sub o pictura de picasso cum l au gasit expertii in tabloul din 1901 portretul pierdut al unei femei a fost descoperit sub o pictura de picasso cum l au gasit expertii in tabloul din 1901](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2025/02/16/portretul-pierdut-al-unei-femei-a-fost-descoperit-sub-o-pictura-de-picasso-cum-l-au-gasit-expertii-in-tabloul-din-1901-952538.webp)
Cele mai cumplite efecte ale insecticidului DDT sunt cancerele de testicule şi prostată la bărbaţi, şi de sân la femei. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat pentru jurnaliştii de la Ring că otrava se acumulează în grăsimi iar o eventuala slăbire rapida poate provoca şi moartea.
Mai mult, acest insecticid are o perioadă foarte lungă de biodegradare, aproape 140 de ani.
"DDT-ul se folosea ca insecticid la orice, şi în casă, şi în coteţe, la culturi, în păduri, era o descoperire nouă pentru care s-a luat şi Premiul Nobel. A ajuns să polueze mediul înconjurător într-un mod masiv, de care nu vom scăpa nici peste 100 de ani. În România mai sunt şi acum pe undeva, uitate de Dumnezeu, depozite cu DDT, de unde o anumită etnie, dar şi alţii îl mai scot şi îl vând pe sub mână”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru Ziarul Ring.