Antena 3 CNN Actualitate Orban nu va accepta creşterea nejustificată a costurilor pentru Autostrada Transilvania

Orban nu va accepta creşterea nejustificată a costurilor pentru Autostrada Transilvania

Orban nu va accepta creşterea nejustificată a costurilor pentru Autostrada Transilvania
13 Oct 2007   •   17:25

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, susţine că nu va accepta creşterea nejustificată a preţurilor stabilite pentru construcţia Autostrăzii Transilvania. El a declarat că statul român nu are prea multe posibilităţi de a sancţiona compania în cazul în care nu este mulţumit de lucrări. Orban a precizat că singura soluţie este un control riguros asupra modului de execuţie şi asupra costurilor. Totodată el a anunţat că intenţionează ca în următoarea perioadă să fie semnate toate contractele de execuţie pe tronsoanele de autostradă vitale pentru România.

Ministrul Transporturilor susţine că ritmul de construire a autostrăzilor trebuie mărit. Doar aşa poate fi redus traficul pe şoselele deja existente. Orban spune că a pus condiţii mai dure pentru selecţarea companiilor care participă la licitaţii. El susţine că vor avea prioritate acele firme care se angajează să termine o lucrare într-un termen scurt. Totuşi, firma care va câştiga şi nu va respecta termenul va fi penalizată.

Totodată, el a precizat că nu va accepta creşterea preţurilor stabilite în contractul încheiat cu compania Bechtel pentru Autostrada Transilvania, decât dacă va fi nevoie de modificarea soluţiilor tehnice din studiul de fezabilitate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close