Antena 3 CNN Actualitate Orban elimină taxa de acces în Gara de Nord

Orban elimină taxa de acces în Gara de Nord

Orban elimină taxa de acces în Gara de Nord
08 Aug 2007   •   17:27

Taxa de acces în Gara de Nord, introdusă de fostul ministru al Transporturilor, Traian Băsescu este scoasă de actualul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban. Taxa de acces va fi eliminată din 9 august. Lui Orban i se pare o taxă jenantă, dar nu şi inutilă. CFR Marfă plăteşte paza gării din banii strânşi de la cei care şi aşteaptă prietenii sau rudele la tren.

Directorii companiei spun că nu există o lege care să interzică instituirea unei astfel de taxe şi că a fost suficientă decizia conducerii pentru aplicarea ei. Cu banii strânşi de la cei care intră în gară CFR marfă plăteşte firma care păzeşte magazinele şi îi îndepărtează pe cei care dormeau, în anii trecuţi, în săile de aşteptare.

CFR marfă strînge lunar, în medie, 600 de milioane de lei vechi de la cei care intră în gară. Îi rămân zece procente din sumă, după ce plăteşte firma de pază. Anularea taxei pune CFR Marfă în situaţia să rezume contractul la supravegherea peronului şi să ceară poliţiei transporturi feroviare să dea o mână de ajutor la paza gării.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close