Antena 3 CNN Actualitate ORA DE IARNĂ 2019. Cum trecem peste simptomele aduse de trecerea la ora de iarnă

ORA DE IARNĂ 2019. Cum trecem peste simptomele aduse de trecerea la ora de iarnă

<1 minut de citit Publicat la 14:50 26 Oct 2019 Modificat la 14:50 26 Oct 2019
ORA DE IARNĂ 2019. Cum trecem peste simptomele aduse de trecerea la ora de iarnă

ORA DE IARNĂ 2019. O data cu trecerea la ora de iarna, corpul trece printr-o perioadă de tranziţie, fapt ce se resimte asupra dispoziţiei şi stării noastre generale. Cele mai frecvente reacţii sunt oboseala accentuată, irascibilitate, anxietate, tulburări de somn, nivel crescut de stres, lipsă de energie, disconfort general, dureri de cap şi chiar dereglări hormonale.

ORA DE IARNĂ 2019. Schimbarea orei poate, de asemenea, intensifica problemele celor care suferă de depresie şi boli cardiace. Toate aceste modificări în ritmul nostru biologic necesită o perioadă de timp de adaptare. Iar pentru a depăşi aceste stări, nutriţioniştii recomandă odihnă şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume, cu un aport ridicat de elemente nutritive.

ORA DE IARNĂ 2019. „Trecerea la ora de iarnă şi schimbarea orei de trezire reprezintă factori de stres pentru organismul nostru. Deşi este un proces care în situaţii normale necesită o perioadă relativ scurtă de acomodare, de maximum o săptămână, este important ca această adaptare să fie sprijinită printr-un program de odihnă corespunzător, o alimentaţie echilibrată şi o activitate fizică susţinută, pentru a ne ajuta să reintrăm în formă într-un timp cât mai scurt“, spune dr. Corina Zugravu.

Continuarea AICI.

×
Etichete: ora de iarna trecere
x close