Antena 3 CNN Actualitate Lucrările din zona plajei de la Mamaia, oprite de urgenţă de autorităţi

Lucrările din zona plajei de la Mamaia, oprite de urgenţă de autorităţi

Lucrările ce se efectuează la plaja din centrul staţiunii Mamaia au fost oprite de urgenţă de Administraţia Naţională Apele Române.

plaja mamaia usr constanta
Lucrările din zona plajei staţiunii Mamaia, oprite de urgenţă de autorităţi Sursa foto: USR Constanţa
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2024   •   18:20

Administraţia Naţională Apele Române precizează că va cere executantului lucrării la plaja din centrul staţiunii Mamaia să aducă acel sector la forma iniţială.

Instituţia precizează că „lucrările aflate în curs de execuție se realizează atât în zona autorizată prin PUZ, cât și pe plaja extinsă unde există reguli stricte impuse prin proiectul de «Reducere a eroziunii costiere Faza II – Lot 2 Mamaia»“. 

Astfel, echipa de control a Administraţiei a descoperit că „o parte din lucrările care se realizează pe plaja extinsă nu respectă obligațiile din consultanța tehnică. Prin urmare, ANAR urmează a trasa operatorului economic măsuri, respectiv sistarea de urgență a lucrărilor care se realizează în prezent în zona plajei extinse și readucerea sectorului de plajă la forma inițială“.

Firma care a primit autorizaţia de construire de la Primăria Constanţa pentru „amenajare plajă turistică” este SC BC Cogen Management SRL. Conform pancartei, autorizația a fost emisă la 13.03. 2024, iar termenul de execuție este de 12 luni, notează Adevărul.

Vergil Chițac, primarul Constanței, spune că firma a primit autorizație de construire pentru „amenajare plajă turistică“ cu respectarea tuturor prevederilor legale. 

„Între avizele prevăzute în Certificatul de urbanism a fost și acordul ABADL (administratorul suprafețelor de plajă, Ministerul Mediului fiind proprietarul). Pe suprafețele pe care se vor edifica piscinele și beach barul ABADL încasează o sumă importantă. Noi, Primăria Constanța, dacă nu eliberam această autorizație, având în vedere că toate documentele erau în ordine, riscam să fim acuzați de abuz în serviciu“, spune Vergil Chițac.

Acesta mai precizează că, din punctul lui de vedete, proiectul tehnic al lucrărilor este respectat.

„Discutând despre materialele utilizate, acestea respecta prevederile legale fiind prietenoase cu mediul. Nu se folosesc beton sau fier. Totul este din lemn. Totul este modular și ușor demontabil”, a explicat edilul.

Pe PUZ-ul vechi, autorizaţia din 2024 nu putea decât să trateze perimetrul vechi de plajă, nu putea să trateze o zonă care la momentul PUZ-ului era sub luciul de apă. În niciun caz pe noile plaje pe care le-am dobândit ca urmare a înnisipării nu putem avea astfel de investiţii“, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

×
Subiecte în articol: plaja mamaia oprire lucrari
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close