Edilul şef al Capitalei le-a mulţumit încă o dată atât bucureştenilor care l-au votat, cât şi celor care nu l-au votat.
"Am înţeles că treaba mea de primar e să rezolv lucruri, nu să mă plâng sau să creez probleme (...) Fără ipocrizie, le mulţumesc şi celor care nu m-au votat, pentru că m-au avertizat că în noul mandat am multe lucruri de rezolvat pentru satisfacerea lor", a spus Sorin Oprescu, după ceremonia de învestire.
Oprescu s-a adresat noului Consiliu General al Municipiului Bucureşti, după şedinţa de validare a mandatelor şi depunerea jurământului de către fiecare dintre cei 55 de consilieri generali.
În discursul său, primarul general a amintit că încă de acum patru ani a conştientizat că încrederea acordată de bucureşteni înseamnă mai multă datorie.
"Bucureştenii m-au onorat cu încrederea lor şi totul a fost o sarcină nobilă de a nu-i dezamăgi", a spus Sorin Oprescu.
Primarul general a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate, precizând că "nu sunt proiecte politice, ci de dezvoltare a oraşului" şi a subliniat că nimeni nu poate face nimic singur.
"Este nevoie de toată comunitate, pentru că bucureştenii merită mai mult, mai bine, să trăiască într-un mod civilizat într-un oraş care are nevoie de strategii de dezvoltare în toate domeniile", a spus Sorin Oprescu.
La ceremonia de învestire a consilierilor generali şi de preluare a celui de-al doilea mandat de către Sorin Oprescu a participat premierul Victor Ponta, preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, cinci dintre cei şase primari de sectoare, singurul care a lipsit fiind Neculai Onţanu, reprezentanţi diplomatici, profesori, oameni de ştiinţă, dar şi rude ale consilierilor generali.
Ponta a declarat că a ţinut foarte mult să fie prezent la "acest moment de început al unui nou mandat de primar general", subliniind sprijinul pe care edilul Capitalei îl are din partea Consiliului General, al primarilor de sector şi al Guvernului.
Înainte de depunerea jurământului pentru mandatul de primar general a avut loc ceremonia de învestire a consilierilor municipali, în care au fost validate mandatele celor care vor fi prezenţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în următorii patru ani, fără a fi precizate numele celor doi consilieri generali care urmează să-i înlocuiască pe Silviu Prigoană şi Robert Negoiţă.
În noul Consiliu General al Municipiului Bucureşti sunt 37 de consilieri USL, respectiv majoritatea de două treimi, 11 consilieri PDL şi şapte PP-DD. Deputatul PDL Silviu Prigoană a demisionat, luni, din funcţia de consilier general al Capitalei. Robert Negoiţă, candidat din partea USL în CGMB, a fost ales primar al Sectorului 3.