"Se va acţiona în primul rând pe arterele cu trafic RATB şi pe cele cu obiective sociale, respectiv şcoli, grădiniţe, spitale, unităţi militare şi poliţie. Finalizarea intervenţiei se va face în maximum patru ore de la încetarea ninsorii, faţă de 48 de ore cât era prevăzut iarna trecută", a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Mediafax.
Potrivit planurilor municipalităţii, prezentate de Sorin Oprescu, staţiile RATB vor trebui să fie deszăpezite în maximum două ore de la încetarea ninsorii.
În privinţa combaterii poleiului, substanţele trebuie împrăştiate în maximum trei ore de la avertizarea meteorologică. "Încărcarea, transportul şi depozitarea zăpezii de pe artere se va realiza în maximum opt ore de la finalizarea activităţii de deszăpezire şi combatere a poleiului", a mai spus Oprescu.
În afara utilajelor pe care le au deja pregătite pentru intervenţie, operatorii de salubrizare vor trebui să suplimenteze cu zece utilaje, care să intervină la solicitarea echipajelor de urgenţă. Aceste utilaje suplimentate vor fi inscripţionate diferit faţă de cele utilizate pe drumurile publice. Oprescu a precizat şi că a fost pus la punct un sistem electronic de raportare a stadiului în care se află deszăpezirea.
Primarul Sorin Oprescu a spus că în Capitală există 500 de utilaje pentru dezăpezire, în afară de cele de mici dimensiuni care pot intra pe aleile blocurilor, printre maşini.
Poliţia Rutieră este inclusă şi ea în programul de deszăpezire pentru iarna 2008-2009, împreună cu un număr important de inspectori civici, cetăţeni care au primit delegaţii de participare efectivă la deszăpezire, astfel încât să existe "controlul real al teritoriului", a adăugat Oprescu.
În Capitală există aproximativ 12 locuri de depozitare a zăpezii, majoritatea pe terenuri private, fiecare sector având la dispoziţie, în medie, câte două locuri, a încheiat primarul general.
Antena3.ro