"Clasificarea universităţilor permite o finanţare a performanţelor pe criterii obiective. Este de natură a recredibiliza învăţământul românesc faţă de partenerii noştri din Uniunea Europeană", a declarat ministrul Daniel Funeriu.
Potrivit evaluării Ministerului, cele mai puţin performante universităţi din ţară sunt Hyperion şi Spiru Haret, ambele private.
La polul opus, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, alături de Universitatea din Bucureşti sau Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sunt cotate cel mai bine şi excelează la discplinele matematică, informatică, chimie sau fizică.
De asemenea, Universitatea Politehnică deţine supremaţia în toate secţiile de inginerie pe care le pune la dispoziţia studenţilor.
Ministrul Funeriu a anunţat clasificarea celor mai bune universităţi acreditate din România. Această listă a fost postată pe site-ul Ministerului Educaţiei - edu.ro - şi clasifică universităţile pe 60 de domenii de studiu, împărţite în cinci categorii (de la A până la E).
Programele educaţionale care intră în categoria A sunt cele mai bune, iar cele care intră în categoria E sunt cele mai puţin performante.
Vezi aici lista celor mai bune facultăţi.
Luni a început noul an universitar, cu mult mai puţin studenţi, din cauza dezatrului de la bacalaureat. Cei care au avut norocul să ia bacul şi să intre şi la facultate trebuie să fie foarte atenţi la noile reguli din învăţământul universitar.