Antena 3 CNN Actualitate Operele lui Salvador Dali găsite la Iaşi, în timpul unui flagrant

Operele lui Salvador Dali găsite la Iaşi, în timpul unui flagrant

Operele lui Salvador Dali găsite la Iaşi, în timpul unui flagrant
06 Oct 2007   •   10:49

O importantă reţea internaţională care trafica opere de artă ce poartă semnătura lui Salvador Dali, Felix Tabasco şi Juan Ismael, ce fuseseră furate din Spania, a fost prinsă în flagrant şi anihilată de poliţiştii ieşeni. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, comisarul şef Aurica Giuvara, a declarat că în urma monitorizărilor şi investigaţiilor sub acoperire, trei tineri au fost reţinuţi în timpul unui flagrant organizat în cadrul unei acţiuni de livrare supravegheată de poliţiştii de frontieră ieşeni.

Concomitent cu flagrantul au fost efectuate şi şase percheziţii domiciliare, în diferite locaţii din Iaşi, unde au fost identificate mai multe statuete purtând semnătura lui Salvador Dali, precum şi tablouri semnate de Felix Tabasco şi Juan Ismael. ?Ofiţerii IJPF Iaşi au identificat 12 opere de artă de mare valoare, respectiv şapte statuete realizate de Salvador Dali şi cinci tablouri pictate de Felix Tabasco şi Juan Ismael. Cei trei încercau să le comercializeze pe piaţa neagră contra sumei de 110.000 de euro?, a explicat comisarul şef Aurica Giuvara.

Cei trei infractori ieşeni au fost reţinuţi şi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi sub acuzaţia de săvârşire infracţiunilor de iniţiere sau constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, deţinerea, comercializarea sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale mobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin şi care au fost exportate ilegal, furt calificat, spălare de bani prin dobândirea, deţinerea şi folosirea unor bunuri cunoscând că acestea provin din infracţiuni.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close