Antena 3 CNN Actualitate Operațiune dificilă de salvare de pe munte. Un bărbat a fost găsit rănit într-un pârâu. Doi ciobani au dat alerta

Operațiune dificilă de salvare de pe munte. Un bărbat a fost găsit rănit într-un pârâu. Doi ciobani au dat alerta

BeFunky-collage - 2024-08-03T172302.315
Un bărbat a fost găsit rănit într-un pârâu din munții Făgăraș / sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2024   •   17:28

 Salvamontiștii încearcă să aducă în siguranță, în baza muntelui, un bărbat în vârstă de 54 de ani pe care l-au găsit rănit, după ce au fost alertați de doi ciobani. Omul nu-și amintește cu cine este și nici cum a ajuns acolo.

Potrivit șefului Salvamont din Argeș, Cristian Toma, alerta a fost dată sâmbătă dimineață, în jurul orei 9, de către doi ciobani de la stâna din vârful Scara, din Munții Făgăraș.

Aceștia au observat un bărbat în vârstă de 54 de ani, îmbrăcat sumar, cu pete de sânge pe față și pe mâini, căzut într-un pârâu.

Salvamontiștii împreună cu mai multe echipaje de poliție și jandarmi au mers la locul indicat de cei doi ciobani și l-au găsit pe bărbat în șoc hipotermic și rănit.

După ce a fost stabilizat, salvamontiștii continuă acum acțiunea de coborâre la baza muntelui. 

„Astăzi dimineață, în jurul orelor nouă, prin dispeceratul național Salvamont, ciobanii de la stâna din vârful Scara din Munții Făgăraș ne-au anunțat că de două zile au observat în zonă un bărbat îmbrăcat destul de sumar în maieu, pantaloni, desculț, cu sânge pe față și pe mâini, noi având deja de o săptămână în căutare într-o altă zonă a Muntilor Făgăraș un alt bărbat.

Am crezut că poate este acesta și am luat legătura cu Poliția din Curtea de Argeș. S-a constituit o echipă formată din salvatori montani, polițiști, jandarmi, au mers la locul indicat de ciobani și într-adevăr, au găsit acolo, căzut într-un pârâu, un bărbat de 54 de ani, hipotermic, prezenta o plagă tăiată în zona cervicală. E suspect de o fractură de membru inferior drept.

Colegii mei de la fața locului l-au stabilizat pe bărbat și acum s-a început coborârea acestuia la baza muntelui.

Am trimis și o echipă de sprijin formată din alți șase salvatori montani de la Salvamont Argeș, pentru că evacuarea durează.

În primă fază, am solicitat și sprijin de la elicopterul SMURD de la punctul de operare Aero Medicală de la Brașov, dar din cauza condițiilor meteo din zonă, elicopterul nu a putut efectua misiunea. Apreciem că în jur de aproximativ 3 ore jumătate vom reuși să ajungem la baza muntelui, să-l predăm echipajul lui de pe ambulanță”, a declarat Cristian Toma, șeful Salvamont Argeș. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close