Antena 3 CNN Actualitate Începe operațiunea de deminare în Marea Neagră. Turcia și Bulgaria, implicate alături de România

Începe operațiunea de deminare în Marea Neagră. Turcia și Bulgaria, implicate alături de România

Începe acțiunea de deminare în Marea Neagră, desfășurată în comun de forţele navale din România, Turcia şi Bulgaria. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat faptul că este pentru prima dată cand aliaţii iau decizia de a rezolva în comun o problemă gravă de securitate.

de Cătălina Buzoianu    |    Ioana Mircea    |    22 Mai 2024   •   11:05

Problema deminării Mării Negre a fost discutată la Ankara de premierul Marcel Ciolacu împreună cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

De altfel, acțiunea de diminare în Marea Neagră, desfășurată în comun de forțele armatei din România, Turcia și Bulgaria va fi operaționalizată în cel mai scurt timp posibil.

Este pentru prima dată aliații de la Marea Neagră iau o decizie în acest sens. Aceasta reprezintă o gravă problemă de securitate a transportului naval. De altfel, securitatea regională a fost aprig dezbătută de oficialul român și președintele Turciei.

Marcel Ciolacu a transmis că cele două țări vor continua să acționeze împreună în ceea ce privește asistența acordată Ucrainei cât și implicarea în reconstrucția de după război.

De altfel, România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. În acest sens au existat discuții între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președintele României, Klaus Iohannis, iar noul pachet este deja în curs de pregătire.

×
Subiecte în articol: deminare Marea Neagrã
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close