Antena 3 CNN Actualitate Operaţia la care a fost supus Eugen Nicolăescu a decurs bine

Operaţia la care a fost supus Eugen Nicolăescu a decurs bine

Operaţia la care a fost supus Eugen Nicolăescu a decurs bine
21 Apr 2008   •   14:44

Medicul Viorel Zainea de la Institutul de Fonoaudiologie ?Prof. Dr. Dorin Hociotă? a declarat la încheierea operaţiei la care a fost supus ministrul Sănătăţii, că aceasta a durat aproximativ trei ore şi a decurs bine. Eugen Nicolăescu a prezentat şapte diagnostice distincte iar intervenţia chirurgicală a avut un scop strict funcţional. El prezenta în principal un sindrom de obstrucţie nazală. Dr. Zainea a subliniat însă că operaţia nu s-a rezumat la corectarea deviaţiei de sept, ci a inclus şase secvenţe operatorii.

Dr. Zainea a ţinut să precizeze că ?nu a fost o operaţie de viaţă şi de moarte dar a fost o operaţie de viaţă şi calitate a vieţii?. Obiectivele acesteia au fost reconstrucţia şi refacerea arhitecturii nazale, verificarea sistemului de ventilaţie nazo-sinuzal şi corecţia structurilor uvulo-velare (palatul moale şi omuşorul). Intervenţia a durat aproape trei ore şi a decurs bine.

Deşi după aprecierile lui Viorel Zainea, în calitate de pacient, Eugen Nicolăescu s-a comportat ?extrem de civilizat?, acesta a atras atenţia că ministrul a amânat intervenţia până în ultimul moment, ca un pacient ?conştiincios?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close