Antena 3 CNN Actualitate Operaţia cu angiograf, un nou tratament pentru sarcina extrauterină

Operaţia cu angiograf, un nou tratament pentru sarcina extrauterină

Operaţia cu angiograf, un nou tratament pentru sarcina extrauterină
02 Iun 2008   •   20:38

Un nou tratament pentru femeile care au sarcină extrauterină se aplică în România, la Spitalul Universitar. Cu o simplă înţepătură, în mâna stângă, medicii înlătură embrionul dezvoltat în afara uterului, iar şansele ca pacientele să aibă apoi o altă sarcină, normală, sunt foarte mari.

Sarcina ectopică, sau extrauterină, apare atunci când ovulul fertilizat nu mai ajunge în uter, ci se fixează pe trompele uterine. Pe măsură ce embrionul se dezvoltă, apar şi hemoragiile interne. De aceea, embrionul trebuie îndepărtat. Tratamentul obişnuit este medicamentos, dacă sarcina e la început, sau, chirurgical. Dar medicii de la Spitalul Universitar au dezvoltat o tehnică nou. Ei operează cu ajutorul angiografului, o procedură uşoară, spun medicii.

Tehnica este extrem de sigură şi era necesară, de vreme ce apar din ce în ce mai multe sarcini extra-uterine.

Pilulele anticoncepţionale, intervenţiile chirurgicale locale, infecţiile fac ca frecvenţa sarcinilor ectopice să crească.



Cu metodele convenţionale, riscul ca o femeie să nu mai poată avea copii după o sarcină ectopică cresc cu 50 la sută. Prin noua tehnică, este salvată trompa uterină, şi femeia poate avea o nouă sarcină.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close