Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Severin Tcaciuc, acuzat de evaziune fiscală, a fost adus în România

Omul de afaceri Severin Tcaciuc, acuzat de evaziune fiscală, a fost adus în România

Omul de afaceri Severin Tcaciuc, acuzat de evaziune fiscală, a fost adus în România
27 Aug 2009   •   10:37

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc se află în România. El a fost adus în ţară pe 21 august, la ora 22.00, cu o cursă de Viena. De la aeroport, el a fost transportat la Secţia de cercetări penale, iar apoi în arestul Poliţiei Suceava. În prezent este încarcerat în Peniteciarul Botoşani.

Ca orice deţinut, înainte de stabilirea regimului de detenţie, Severin Tcaciuc va fi suspus unor expertizele medicale şi psihologice. Astfel că acum el se află într-un regim de carantină pentru maximum 30 de zile pentru. Cu toate acestea, Tcaciuc a fost vizitat joi de fiul său. Aceştia au stat împreună cam o oră.

Severin Tcaciuc a fost arestat la începutul lunii august în Austria. Afaceristul, acuzat în mai multe dosare penale de evaziune fiscală, fals şi uz de fals, a părăsit ţara în 2002, se pare, cu complicitatea unor poliţişti. Procurorii au constatat că la mai multe firme administrate de Tcaciuc au fost înregistrate, în perioada 1996 - 2002, numeroase infracţiuni care au prejudiciat statul cu aproximativ 50 de miliarde de lei vechi.

Omul de afaceri a fost condamnat la şase ani de detenţie pentru insultă, furt şi agresarea unui poliţist în exerciţiul funcţiunii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala Austria
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close