Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Marius Locic a fost reţinut 24 de ore (VIDEO)

Omul de afaceri Marius Locic a fost reţinut 24 de ore (VIDEO)

Omul de afaceri Marius Locic a fost reţinut 24 de ore (VIDEO)
08 Apr 2010   •   14:25

Procurorii DNA au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Marius Locic, cercetat în cazul senatorului Cătălin Voicu.

Locic va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Locic a fost audiat joi la DNA, alături de omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu. În cazul acestuia din urmă, CSM a dat miercuri un aviz favorabil pentru reţinerea şi arestare sa.

Marius Locic a părăsit sediul DNA fără a face vreo declaraţie.



Marius Locic este un om de afaceri care, la cei de 38 de ani ai săi, a făcut nu mai puţin de 15 milioane de euro. Nu o spunem noi, ci o spune revista Forbes. Figurează ca acţionar direct la 11 firme, cu activitate pe piaţa imobiliară şi în presă.

Marius Locic este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti.

Cea mai profitabilă firmă a sa este "Locic Imobiliare", cu 17 angajaţi şi venituri de 3,5 de milioane de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Din portofoliul lui Locic mai face parte şi "Locic Residential", cu activităţi de dezvoltare imobiliară.

În 2007, Locic anunţase că va investi aproximativ 120 de milioane de euro în şase proiecte imobiliare în Bucureşti şi Mogoşoaia. Cel mai important proiect anunţat la vremea respectivă prevedea construcţia unui ansamblu de birouri pe un teren de 10.000 de metri pătraţi în zona Barbu Văcărescu din Capitală.

Criza financiară l-a afectat însă şi pe Locic. Afacerile imobiliare nu i-au mai mers la fel de bine, astfel că două dintre maşinile de lux ale investitorului - un Rolls Royce şi un Bentley - au fost recuperate de firmele de leasing.

Anul trecut însă, Locic a reuşit una dintre puţinele tranzacţii importante cu terenuri, vânzând mai multe hale aflate pe un lot de 1 hectar şi jumătate în vestul Capitalei către postul de televiziune OTV, pentru noul sediu.

Locic are şi propriile afaceri în presă - publicaţiile Atac, Interesul Public şi Goool Sport. Omul de afaceri mai deţine şi două tipografii, precum şi două posturi de televiziune.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: om de afaceri
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close