Antena 3 CNN Actualitate Omul cheie din spatele retrocedării Branului

Omul cheie din spatele retrocedării Branului

Omul cheie din spatele retrocedării Branului
21 Feb 2007   •   11:56

Mark A. Meyer este omul din spatele afacerii Castelul Bran. A fost consilierul preşedintelui Ion Iliescu, al lui Emil Constantinescu, dar şi al preşedintelui moldovean, Vladimir Voronin. Rubin Meyer Doru & Trandafir este firma care a obţinut pentru Dominic de Habsburg şi familia acestuia retrocedarea Castelului Bran. Firma aparţine lui Mark A. Meyer. Aceeaşi firmă îl reprezintă pe Dominic de Habsburg şi în vanzarea Castelului Bran, potrivit Jurnalului Naţional.

Mayer este un personaj cu relaţii extrem de importante la Bucureşti. Firma lui a fost implicată în derularea a numeroase privatizări din România, în special la finalul mandatului lui Constantinescu şi în cel al lui Iliescu. În prezent, el este preşedintele Camerei de Comerţ Romano-Americane din New York.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, constituirea unei comisii de anchetă privind legalitatea retrocedării Branului. Ministrul Culturii a declarat însă că iniţiativa Camerei de a constitui o comisie de anchetă, la zece luni de la eveniment, nu se justifică.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close