O omletă-gigant a fost preparată la Timişoara din o mie de ouă, după o reţetă pe care bucătarii bănăţeni o respectă cu stricteţe de peste trei generaţii. GĂIGANA, aşa cum se numeşte, merge bine cu răchia de prune şi e nelipsită de la orice masă. Iar acum ar putea intra şi în Cartea Recordurilor.
"Or aprins focul si se apucă să facă o găigană din o mie de ouă! Veniţi şi gustaţi şi, dacă nu muriţi într-un sfert de ceas, după aia mâncăm şi noi - pănă unde bate în tigaia uriaşă!", striga un bucătar îndemnând oamenii să se apropie de tigaia-gigant.
Pe lângă cele o mie de ouă, în tigaie au intrat alte 50 de kilograme de afumături, 20 de kilograme de ceapa, zece kilograme de ardei şi alte zece de roşii.
Iar dacă reţeta e respectată cu stricteţe, reuşita preparatului e garantată. După trei ore, omleta-gigant a ajusn la publicul adunat şi a trecut prin cea mai dificilă probă, proba gustului.
Bucătarii speră acum ca găigana lor sa intre în Cartea Recordurilor.