Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam a vorbit la telefon, din penitenciar, cu unul din fraţii săi

Omar Hayssam a vorbit la telefon, din penitenciar, cu unul din fraţii săi

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 10:07 02 Aug 2013 Modificat la 10:07 02 Aug 2013
Omar Hayssam a vorbit la telefon, din penitenciar, cu unul din fraţii săi
Foto: Intact Images
Noi dezvăluiri în cazul lui Omar Hayssam. Sirianul a vorbit la telefon, din penitenciar, cu unul dintre fraţii săi, Mukles Omar. Aceasta este persoana cu care, spun procurorii, că sirianul şi-ar fi pus la cale planul de fugă din ţară.

Mukles Omar este soţul lui Carmen Omar, avocata care l-a şi vizitat pe sirian la penitenciar.

Convorbirea dintre Omar Hayssam şi Mukles Omar a avul loc la începutul acestei săptămâni. Cei doi au stat de vorbă nu mai puţin de 20 de minute.


Antena 3 a dezvăluit ieri că Omar Hayssam a fost vizitat de cinci ori de când a fost încarcerat la Rahova. Trei dintre vizite au fost făcute de cumnata sa, avocata Carmen Omar, una de soţia sa - Adela Omar şi una de avocatul Ion Cazacu.

Acesta din urmă a confirmat pentru Antena 3 vizita la penitenciar, dar nu a vrut să dea detalii, pe motiv că este încă în discuţii cu Hayssam privind o posibilă reprezentare în instanţă.

De asemenea, potrivit surselor Antena 3, Omar a primit un pachet de 10 kilograme, cu mâncare, dulciuri şi fructe, din partea soţiei sale.

El a arătat că solicită atât justiţiei române, cât şi autorităţilor internaţionale, să-i fie redeschise toate dosarele, pentru "aflarea tuturor adevărurilor". Tot atunci, Omar Hayssam a cerut timp să-şi angajeze un avocatul, în locul celui din oficiu, iar Tribunalul Bucureşti i-a acordat două zile pentru asta.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui - Mohamad Omar, cumnatul său - Mihai Nasture şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare.

Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".

El este judecat şi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, alături de fraţii acestuia, Mukhles şi Mahmoud, şi de omul de afaceri Mustafa Tartoussi.

În acest dosar, în 8 octombrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu executare pentru trecerea frauduloasă a frontierei, în timp ce Mustafa Tartoussi, Mukhles şi Mahmoud Omar, acuzaţi că i-ar fi înlesnit fuga din ţară, au fost achitaţi.

Condamnarea dispusă în cazul lui Hayssam a fost contopită cu cea de 20 de ani primită anterior pentru terorism, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a stabilit următorul termen în dosar la 12 septembrie.

Hayssam este vizat şi într-un dosar de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), privind privatizarea IPRS Băneasa, cauza vizând depunerea mai multor înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a firmei reprezentate de sirian, pentru a putea participa la procedură.






×
Etichete: Omar Hayssam
x close