Antena 3 CNN Actualitate Oman. Un ciclon creşte preţul petrolului

Oman. Un ciclon creşte preţul petrolului

Oman. Un ciclon creşte preţul petrolului
05 Iun 2007   •   19:39

Un puternic ciclon a lovit Omanul, unde a făcut ravagii. Mii de oameni s-au refugiat din calea uraganului, un fenomen rar întâlnit în zona Peninsulei Arabice. Autorităţile au decretat stare de alertă maximă din cauza ciclonului, care a afectat şi producţia de petrol din zonă, una din cele mai bogate în ţiţei din întreaga lume. Ciclonul Gonu e cel mai violent care a lovit Omanul în ultimii 30 de ani. Rafalele de vânt, de peste 200 de kilometri pe oră, au provocat pagube mari în localităţile aflate pe ţărmul Mării Arabiei.

Potrivit meteorologilor, s-au înregistrat în zonă valuri de până la 12 metri înălţime. Ciclonul a afectat şi aprovizionarea cu energie electrică şi a bulversat traficul în mai multe oraşe, iar circulaţia avioanelor a fost temporar suspendată. În zonele ameninţate de uragan, mii de oameni au fost nevoiţi să se refugieze în adăposturi. Printre ei, şi străini.

Preţul la petrol a crescut în regiune, după ce terminalul conductei principale la Marea Arabiei a fost închis, din cauza uraganului. Zonele petroliere din ţările vecine, în special Arabia Saudită, nu au fost afectate. Ultimul mare ciclon a lovit Peninsula Arabică în 1977, când a provocat distrugeri masive.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close