Antena 3 CNN Actualitate Om al străzii din cauza unui accident de muncă în Bucureşti

Om al străzii din cauza unui accident de muncă în Bucureşti

1 minut de citit Publicat la 02:36 31 Dec 2008 Modificat la 02:36 31 Dec 2008
Om al străzii din cauza unui accident de muncă în Bucureşti
EXCLUSIV ANTENA3.RO Bulevardul Camil Ressu, în Bucureşti. In plină amiază, pe o bancă din parcul de pe bulevard, un domn cărunt doarme cu geanta pe genunchi. Deşi afară e frig, este îmbrăcat într-o cămaşă şi o perche de încălţări rupte. Tine în geamantanul pe care îl strângea la piept câteva haine. A ajuns pe străzi din cauza unui accident de muncă de pe şantierul pe care lucra. Asta se întâmpla în vara de anul acesta.
F.S. a venit din Suceava la Bucureşti în 1989 şi până acum patru luni a lucrat pe un şantier, unde de altfel a avut şi o locuinţă, într-una dintre cabine. Dar, din cauza unui accident de muncă care nu a fost încadrat ca atare, pentru că nu avea carte de muncă la respectiva firmă, a fost concediat şi a rămas pe străzi.
"Nu eram angajat legal pe şantierul respectiv şi pentru că mi-am apărat drepturile după accident, am fost dat afară şi am rămas pe străzi", povesteşte F.S. pentru Antena3.ro.

F.S. are 46 de ani şi a urmat în Bucureşti liceul, a făcut aici armata şi tot aici a lucrat pe şantier. A fost căsătorit, dar pentru că soţia sa a început o relaţie cu un turc, a pierdut şi casa în care locuia. Nu vrea să vorbească despre asta.
Este lăcătuş ca meserie şi de câţiva ani lucrează pe şantier, iar acolo a dormit în organizarea de şantier. Acum patru luni a avut un accident de muncă, în urma căruia a avut mâna în gips.
"Pentru că nu aveam carte de muncă pe şantier, accidentul de muncă nu a fost declarat legal. M-au ţinut în spital două săptămâni, după care m-au concediat", ne explică F.S.

De aproape jumătate de an, fostul lucrător de pe şantier locuieşte pe străzi, în parcul de pe bulevardul Camil Ressu din Capitală. Tot de atunci nu are nici acte, pe care şi le-a pierdut, mai ales certificatul de naştere.
Echipa Samusocial din România face rost oamenilor străzii care nu au acte de identitate de adeverinţe de lipsă spaţiu prin care să poată fi identificaţi şi care sunt valabile un an. De asemenea, Samusocial se ocupă cu obţinerea unui loc de muncă pentru beneficiarii lor.
Paula Safta, Antena3.ro

×
x close