Antena 3 CNN Actualitate Oficial rus, declarație bizară: Borșul ar putea fi motivul invaziei Rusiei în Ucraina

Oficial rus, declarație bizară: Borșul ar putea fi motivul invaziei Rusiei în Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a făcut o declarație bizară. Potrivit oficialului rus, unul dintre motivele invaziei în Ucraina este rețeta borșului roșu, pe care rușii încearcă s-o atribuie bucătăriei lor naționale.

thrhu
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    08 Apr 2022   •   21:39

Maria Zaharova ar fi afirmat că că opresiunea rușilor merge chiar până la „cărți de gătit”.

„Tot ceea ce era legat de etnie și cultură în primul rând. Chiar și cărțile despre gătit, au fost și ele interzise. De ce? Pentru că era imposibil să se împartă borșul  de aceeași naționalitate”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, potrivit B1.

Maria Zaharova a adăugat că aceasta este o manifestare a „xenofobiei” și „nazismului”.

„În fiecare oraș și în fiecare regiune, fiecare gospodină îl poate găti în felul ei. Nu. Ei nu vor să facă compromisuri. Deci despre asta vorbim: xenofobie, nazism, extremism sub toate formele”, a spus Zaharova.

Cele două popoare nu pot să se înțeleagă la capitolul de mâncare. Ucraineni au pus problema „naționalității” borșului la nivel internațional, întrucât rușii au încercat constant să facă din preparatul tradițional ucrainean o parte din cultura lor rusă, relatează presa ucraineană.

Într-o postare pe Twitter din 2019, guvernul rus se referea la borș ca fiind „unul dintre cele mai faimoase și îndrăgite mâncăruri rusești și un simbol al bucătăriei naționale”. În replică, Ministerul Culturii al Ucrainei, a luat decizia de a recunoaște felul de mâncare ca parte a patrimoniului cultural național.

Kremlinul a taxat imediat gestul catalogându-l „o nouă bază pentru un scandal internațional, după cum a relat Unian.

×
Subiecte în articol: Ucraina Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close