Antena 3 CNN Actualitate Ofertă explozivă la Braşov. Primarul din Sânpetru restituie terenuri cu proiectile neexplodate

Ofertă explozivă la Braşov. Primarul din Sânpetru restituie terenuri cu proiectile neexplodate

Ofertă explozivă la Braşov. Primarul din Sânpetru restituie terenuri cu proiectile neexplodate
06 Noi 2008   •   21:11

Primăria Sânpetru, din judeţul Braşov a pregătit o ofertă explozivă, la propriu. Edilul s-a gândit să restituie terenuri chiar într-un fost poligon militar. Surprizele neplăcute nu s-au lăsat aşteptate, topometriştii trimişi să facă măsurători au dat peste un obuz neexplodat. Primarul promite că va demina terenul, dar numai după ce topometriştii îşi vor termina treaba şi pământul va fi împărţit în loturi. Proiectilul a fost descoperit de doi oameni care făceau măsurătorile necesare pentru întocmirea hărţilor.
Specialiştii ISU Braşov nu au fost surprinşi că pe terenul respectiv sunt proiectile neexplodate, dat fiind că acolo a fost un poligon de încercări al fabricii de armament Carfil. În ciuda pericolului, topometriştii sunt hotărâţi să continue măsurătorile. Primarul din Sânpetru susţine că abia după terminarea măsurătorilor va fi făcută deminarea.
?Aceste proiectile care există, din câte ştiu eu, ele sunt totuşi îngropate la o anumită adâncime. Şi cu detectoarele de mine, ele se vor descoperi, în momentul când vom considera că va fi cazul?, a declarat Ion Rusu, primarul din Sânpetru.
Chiar daca terenul va fi deminat, riscul ca pe terenul respective să rămână bombe neexplodate este mare.
Antena3

×
Subiecte în articol: proiectil
Cele mai noi știri
Parteneri
x close