Antena 3 CNN Actualitate În avionul care a aterizat de urgență la București și a fost verificat de SRI pentru alerta teroristă se aflau oamenii lui Ilan Sor care veneau de la Moscova

În avionul care a aterizat de urgență la București și a fost verificat de SRI pentru alerta teroristă se aflau oamenii lui Ilan Sor care veneau de la Moscova

alerta cu bomba otopeni
Oamenii lui Ilan Şor s-au aflat la bordul avionului verificat de SRI pe Otopeni, după o alertă cu bombă
de Dana Musceleanu    |    14 Iun 2024   •   20:34

În avionul de pe cursa Erevan - Chișinău, care a alertat autorităţile de la Bucureşti, în urma unei ameninţări cu bombă, s-au aflat şi oamenii oligarhului pro rus Ilan Sor, aflat sub protectia Moscovei.

În timp ce autorităţile de la Bucureşti erau în alertă, iar pe Otopeni forţele SRI verificau avionul,  incidentul a fost relatat pe reţelele sociale de deputata Marina Tauber, apropiată a oligarhului fugar prorus Ilan Şor.

Aceasta s-a plâns că autorităţile de la Chişinău nu au lăsat aeronava să aterizeze, deşi la bord se aflau, spune ea, persoane în vârstă care aveau nevoie urgentă de asistenţă medicală. Aceasta a dezvăluit că la bord se aflau şi participanţi la Congresul blocului politic moldovenesc „Victorie”, format în jurul lui Ilan Şor.

Marina Tauber a susținut că avionul transporta participanți la congresul blocului „Victorie” și venea de la Moscova prin Erevan, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Congresul blocului „Victorie” a avut loc la Moscova, dar cum în prezent nu există zboruri directe între Rusia şi Republica Moldova, se folosesc de regulă rute prin Armenia sau Turcia.

„Aceasta este o altă presiune ilegală asupra oamenilor şi o crimă a regimului împotriva propriilor cetăţeni. În calitate de deputat am trimis o solicitare către Direcţia Aviaţiei Civile pentru a explica motivele acestei situaţii grave”, a mai comunicat Tauber.

După verificările de rigoare, s-a constatat că alerta cu bombă a fost neîntemeiată, iar la ora 16:27 pasagerii s-au reîmbarcat şi la 16.32 avionul a decolat înapoi spre Erevan, întrucât la Chişinău li s-a interzis aterizarea.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a emis un comunicat de presă în care a precizat că, compania care opera zborul respectiv nu a informat despre modificările de orar cu trei zile în prealabil, după cum prevede legislația. Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară pentru aterizare.

×
Subiecte în articol: Ilan Șor Republica Moldova
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close