?Când să mă încalţ cu papucii am simţit o înţepătură. Era un păianjen negru. După câteva minute mi-a amorţit tot corpul, am început să tremur şi să transpir?, a menţionat bărbatul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, dr. Florian Stoian, simptomatologia diferă de la caz la caz, însă primele simptome după muşcătura unei ?Văduve Negre?' constau în dureri abdominale, transpiraţii, palpitaţii.
Primăriile localităţilor riverane Mării Negre au primit, la începutul acestei săptămâni, dispoziţia de a face dezinsecţia în zonele învecinate plajelor, pentru eliminarea insectelor dăunătoare şi în special a păianjenilor din specia ?Văduva Neagră? ce şi-au făcut apariţia în acest an, din cauza temperaturilor ridicate.
Directorul Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică Constanţa a precizat că a dispus ca tufişurile să fie defrişate, iar zonele de lângă plaje să fie igienizate şi să se facă dezinsecţie cu substanţe specificate de AJSP.
Sute de păianjeni, identificaţi de biologi ca fiind din specia ?Văduva Neagră?, au fost găsiţi la sfârşitul săptămânii trecute, pe plaja dintre localităţile Agigea şi Tuzla, de un grup de studenţi din Iaşi care se aflau în practică pe litoral şi erau conduşi de un cercetător ştiinţific.
Potrivit specialiştilor, ?Văduva Neagră? este o specie specifică zonei de deşert, muşcătura acestui păianjen fiind fatală în special pentru copii şi persoanele cu probleme cardiace.
Rompres