Antena 3 CNN Actualitate O turistă din Ungaria s-a accidentat într-o zonă extrem de periculoasă din Munţii Făgăraş

O turistă din Ungaria s-a accidentat într-o zonă extrem de periculoasă din Munţii Făgăraş

O turistă din Ungaria s-a accidentat într-o zonă extrem de periculoasă din Munţii Făgăraş
Foto: Mediafax
de M.Z.    |    23 Aug 2011   •   16:40

O turistă din Ungaria s-a accidentat luni într-o zonă extrem de periculoasă din Munţii Făgăraş. Tânăra venise împreună cu un grup de prieteni pentru o expediţie pe crestele munţilor.

La un moment dat însă, ea şi-a fracturat glezna şi nu a mai putut continua traseul. Prietenii fetei au alertat salvamontiştii, care au reuşit să o salveze după o intervenţie de cinci ore. Intervenţia salvatorilor sibieni a fost una extrem de dificilă.

"A fost una dintre cele mai grele intervenţii din ultimii ani, întrucât zona în care s-a intervenit este una dintre cele mai grele din Munţii Făgăraşului. E vorba de Strunga Dracului, un horn de 200 de metri lungime, în apropierea vârfului Negoiu", a precizat Adrian David, director la Salvamont Sibiu.

Tânăra a fost coborâtă de pe munte cu mijloace speciale de salvare. Apoi, turista a fost dusă cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Ea venise din Ungaria împreună cu prieteniii ei, toţi pasionaţi de munte, în dorinţa de a exploata crestele Munţilor Făgăraş. Întregul grup era echipat corespunzător pentru o astfel de expediţie.

 


×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close