Antena 3 CNN Actualitate O tânără care a făcut videochat a fost prinsă de ANAF cu venituri nedeclarate de 300.000 de euro. Cum se apără

O tânără care a făcut videochat a fost prinsă de ANAF cu venituri nedeclarate de 300.000 de euro. Cum se apără

feeie cu bani euro in mana
O tânără care a făcut videochat a fost prinsă de ANAF cu venituri nedeclarate de 300.000 de euro. Foto: Getty Images
de I.C.    |    28 Aug 2024   •   14:21

O tânără din Iași, fostă videochatistă, a intrat în vizorul ANAF după ce inspectorii Antifraudă au descoperit că nu a declarat venituri de 300.000 de lei. Acum, ea datorează statului român 50.000 de euro.

Direcția Antifraudă a stabilit că tânăra, care este din Iași, ar fi realizat în perioada 2017-2020 venituri de nu mai puțin de 300.000 euro din videochat, după cum spun anchetatorii, fără însă a plătit taxe și impozite. 

Astfel, ea a ajuns să datoreze statului român nu mai puțin de 50.000 euro în acest moment.

Nemulțumită de această situație, tânăra a dat statul român în judecată, iar procesul a fost deschis la Tribunalul Iași. 

În fața judecătorilor, ea a avut și o explicație. Deși recunoaște că a făcut videochat până în anul 2018 într-un studio din Iași, ea spune că acești bani, cei 300.000 euro, nu ar proveni din astfel de servicii.

Ea spune că ar avea patru sponsori care au ajutat-o de-a lungul timpului, cetățeni străini cu o situație materială foarte bună, din Olanda, Marea Britanie și Statele Unite. Aceștia ar fi ajutat-o să-și finalizeze studiile, să-și plătească chiria și ar fi ajutat-o, de altfel, să meargă și în vacanțe.

În fața instanței, femeia nu a reușit să-i înduplece pe judecători, astfel că magistrații de la tribunalul din Iași au stabilit că aceasta trebuie să plătească către statul român cei 50.000 euro din taxe și impozite pe care îi datorează. Decizia nu este însă definitivă, astfel că tânăra a atacat-o deja la Curtea de Apel din Iași, în speranța că va scăpa și nu va achita acești bani către stat.

×
Subiecte în articol: ANAF videochat taxe si impozite
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close