Antena 3 CNN Actualitate O şcoală poate fi închisă şapte zile, dacă sunt confirmate trei cazuri de gripă porcină

O şcoală poate fi închisă şapte zile, dacă sunt confirmate trei cazuri de gripă porcină

O şcoală poate fi închisă şapte zile, dacă sunt confirmate trei cazuri de gripă porcină
10 Sep 2009   •   17:43

Trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa A H1N1, în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare, confirmate prin analize de laborator. De atât este nevoie pentru ca o şcoală să fie închisă şapte zile. Potrivit Mediafax, decizia aparţine Ministerului Sănătăţii, şi va fi pusă în practică de Direcţiile de Sănătate Publică. Acesta este un plan special de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 în unităţile de învăţământ, finalizat joi de Comitetul de Coordonare şi acţiune al MS.

De asemenea, activitatea unei clase va fi închisă, iar colectivul acesteia, izolat, în cazul confirmării unui singur caz de îmbolnăvire în clasa respectivă.

În cadrul unităţilor de învăţământ vor fi organizate Comitete de gripă. Acestea vor informa părinţii şi elevii cu privire la prevenţia îmbolnăvirii. De asemenea, în atribuţiile acestor comitete intră monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii şi aplicarea de măsuri în cazul în care există suspiciuni de infectare cu AH1N1.

Unităţile şcolare au obligaţia zilnică de a-i chestiona pe elevi şi a ţine evidenţa simptomelor respiratorii. Cei care prezintă astfel de simptome sunt izolaţi şi consultaţi de către medicul şcolar (sau, în lipsa acestuia, de către medicul de familie), care confirmă sau infirmă simptomele.

Dacă se îmbolnăveşte un cadru didactic, acesta este obligat să anunţe conducerea unităţii şcolare, de a se prezenta la medicul de familie sau la spital, pentru stabilirea diagnosticului şi a tratamentului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close