Antena 3 CNN Actualitate O româncă face carieră la un radio din Italia (VIDEO)

O româncă face carieră la un radio din Italia (VIDEO)

O româncă face carieră la un radio din Italia <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Noi 2007   •   13:18

O româncă din localitatea maramureşeană Moisei, stabilită la Torino face o emisiune radio de succes în nordul Italiei. Le vorbeşte deopotrivă italienilor şi românilor în româneşte. Acum trei ani a reuşit să obţină un spaţiu de emisie la unul dintre cele mai cunoscute posturi de radio din regiunea Piemonte. De trei ani, vocea Mariei Clăpan intră în casele italienilor şi românilor stabiliţi în nordul Italiei. A început cu 15 minute de emisie, însă prin pasiune şi profesionalism, a convins conducerea postului să-i mărescă spaţiul de emisie.

În prezent are la dispoziţie 3 ore în fiecare duminică şi vorbeşte în limba română. În emisiunea sa, transmite informaţii de interes pentru români şi muzică populară. Drumul până la o carieră în FM-ul italian nu a fost uşor pentru Maria Căplan. În şase ani de când este în Italia a făcut de toate. A îngrijit batrani şi a făcut curăţenie prin casele italienilor.

Acum, colegii săi italieni de la radio, o privesc cu admiraţie şi o consideră una de-a lor. ?Ascult programul Mariei, facem acelaşi lucru, suntem egali. Cred că este un lucru absolut măreţ, care pune postul nostru de radio deasupra tuturor celorlalte radiouri din Italia, care până acum poate nu au priceput că este o voce românească care trebuie să se facă ascultată", declara Roberto Vaio, coleg la Radio Flah Torino.

Maria este căsătorită şi are două fiice. Iubeşte România, dar spune că deocamdată nu are de gând să se întoarcă acasă. Are planuri mari în Italia, pentru că se zbate să obţină şi un spaţiu la un post de televiziune din Torino.

O ROMÂNCĂ FACE CARIERĂ LA RADIO, ÎN ITALIA

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close