Antena 3 CNN Actualitate O reţea de 35 de traficanţi de persoane a fost anihilată

O reţea de 35 de traficanţi de persoane a fost anihilată

O reţea de 35 de traficanţi de persoane a fost anihilată
04 Iul 2007   •   15:06

O grupare de crimă organizată de 35 de persoane care se ocupau cu traficul de persoane dinspre estul spre vestul Europei, a fost anihilată, în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor români şi maghiari. Peste 100 de moldoveni şi ucrainieni au fost ajutaţi de membrii reţelei să treacă fraudulos frontiera cu Ungaria. Poliţiştii urmăreau de mai mult timp grupul, care avea o structură bine organizată. Cei 35 de români care traficau persoane spre vestul Europei îşi racolau clienţii, cu precădere din Ucraina şi Moldova. Apoi, îi treceau pe aceştia în mod fraudulos în Ungaria şi îi călăuzeau până în Italia şi Franţa.

Membrii reţelei se foloseau pentru aceasta de paşapoarte româneşti falsificate prin înlocuirea pozei. Pentru fiecare persoană pe care o treceau frontiera cu Ungaria, membrii reţelei încasau aproape 3000 de euro. Şase persoane au fost deja arestate, iar o alta a primit interdicţia de a părăsi România.

În paralel, autorităţile maghiare au reţinut pe teritoriul Ungariei, alţi şase membri ai aceleiaşi reţele. Celelalte persoane ale grupului infracţional sunt cercetate în stare de libertate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close