Pe lângă emoții, părinţii obișnuiesc ca la început de an şcolar să arate aprecierea faţă de cadrele didactice cu cadouri fel de fel însoțite de tradiționalul buchet de flori.
O profesoară de la Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău a decis să iasă din tipare şi le-a transmis părinților elevilor săi să nu mai cumpere flori, fiindu-i de ajuns cele virtuale. În schimb, le-a cerut să investească banii în ceva mai util şi mai firesc pentru cei mulți dintre părinți.
Solicitarea, considerată incredibilă atât de elevi, dar mai ales de părinți a devenit în scurt timp virală pe reţelele sociale.
Cadrul didactic i-a rugat pe părinți ca în loc de flori să cumpere rechizite pentru elevii care nu-și permit să se pregătească așa cum trebuie pentru un nou an școlar.
Întrebată cum i-a venit ideea, profesoara a spus că a fost inspirată de ceea ce a văzut la TV sau pe internet că sunt foarte mulţi copii fără posibilități.
„Mi-au trimis foarte multe flori virtuale, cu acestea sunt de acord. Fiecare copil a adus un pachețel, le-am strâns şi le-am trimis unei asociații. Au mai rămas câteva pe care urmează să le donăm”, a declarat profesoara Veronica Bulf pentru mediafax.ro.
Mic ghid pentru părinți la începerea școlii
Un caz similar a fost si în Bucureşti acolo unde, o profesoară a întocmit un „mic ghid pentru părinți' în care le explică acestora că singurul lucru de care are nevoie în acest nou an școlar este să fie lăsată să-și facă datoria indiferent de cât de bine sau mai puțin bine este remunerată, fără ca ei să-și ofere „ajutorul', scrie Avantaje.ro.
„Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:
– cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;
– plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel „inofensiv' cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea. Și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;
– parfumurile nu se fac cadou. Fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;
– bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar. Cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);
– stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;
– pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu „așa se face', „așa se cade', „așa trebuie'! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!
– dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de „foloase', singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte', a fost mesajul profesoarei pe pagina de Facebook.