Antena 3 CNN Actualitate O profesoară a lovit cu pumnii un elev, provocându-i un traumatism cranian

O profesoară a lovit cu pumnii un elev, provocându-i un traumatism cranian

O profesoară a lovit cu pumnii un elev, provocându-i un traumatism cranian
25 Oct 2007   •   11:25
Un elev în clasa a V-a la Şcoala de Arte şi Meserii din Gârliciu, judeţul Constanţa, a fost bătut miercuri de profesoara sa de fizică. Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, inspector Crina Chirea, elevul Marius Gabriel, în timpul orei de fizică, a fost scos în faţa clasei de către profesoara Antin Aspasia, pus cu burta pe catedră şi lovit cu pumnii în cap. Profesoara era supărată pe băiat deoarece acesta le spusese colegilor de clasă că ea ar fi venit beată la oră. Poliţiştii din localitate au deschis o anchetă în acest caz.

În urma incidentului, copilul a ajuns la Spitalul din Hârşova, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranian. După câteva ore, el a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru investigaţii suplimentare. Potrivit medicilor, elevul a suferit un traumatism cranian minor şi a fost supus unui control la computerul tomograf.

Pentru că starea lui de sănătate era bună, copilul nu a rămas internat. La unitatea de învăţământ din Gârliciu a fost înfiinţată o comisie de cercetare pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul şi măsurile care vor fi luate. Sancţiunile împotriva profesoarei de fizică pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Tot joi, un profesor de 70 de ani, din localitatea vasluiană Dumeşti, a fost acuzat de părinţii unui elev, aflat tot în clasa a V-a, că l-ar fi lovit de câteva ori cu palma peste faţă pe copil. "A venit copilul acasă şi mi-a spus că în timpul orei i-a dat o palmă. După asta, la pauză, i-a mai dat încă două palme peste faţă. Nu e admisibil, eu îmi trimit copilul să înveţe, nu să fie tratat aşa. Voi face tot posibilul ca acest profesor să nu mai predea aici în sat. Nu este numai copilul meu în această situaţie şi voi strânge semnături de la toţi părinţii în aceeaşi situaţie", a declarat tatăl elevului pălmuit, Sorin Popovici.

Primarul comunei va face demersurile necesare pentru a lămuri situaţia şi pentru ca profesorul să fie sancţionat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close