Antena 3 CNN Actualitate O polițistă din Sectorul 1, acuzată de luare de mită, a sărit pe geam ca să scape de mascaţi

O polițistă din Sectorul 1, acuzată de luare de mită, a sărit pe geam ca să scape de mascaţi

Agenta s-a speriat în momentul în care procurorii DNA care au venit pentru a-i percheziționa casa.

DNA
O polițistă locală din Sectorul 1, care lua mită, a sărit pe geam ca să scape de mascaţi
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   17:57

O polițistă locală din Sectorul 1, acuzată că lua șpagă pentru a închide ochii la neregulile găsite la localuri din Parcul Herăstrău, dar și din zonele Dorobanți, Floreasca și Piața Victoriei, a decis să sară pe geam pentru a nu da nas în nas cu procurorii DNA care au venit să-i percheziționeze casa.

Din fericire, femeia a sărit pe geam de la parter și nu a fost rănită. Mai mult, ea şi-a sunat şi o prietenă să vină să o ia cu maşina și s-o ducă în altă parte.

Din stenogramele procurorilor reiese că polițista inițial a spus în conversația cu prietena că își dorește să se schimbe și după să se ducă de bunăvoie la audieri. Acest lucru nu s-a întâmplat până la urmă.

A reușit totuși să-și convingă prietena să vină să o ia cu mașina, însă nu s-a dus la Poliție de bunăvoie. Ea a fost găsită de polițiști în locuința fiului său din București, a fost ridicată de acolo și dusă la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Ulterior, polițista a fost reținută pentru 24 de ore, iar judecătorii au decis într-un final s-o aresteze preventiv pentru 30 de zile, atât pe ea, cât și pe ceilalți doi colegi de la Poliția Locală Sector 1, pentru luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

Mai mulți polițiști locali din Sectorul 1 al Bucureștiului au fost reținuți, pentru o serie de infracțiuni

Procurorii DNA au reținut trei polițiști de la Poliția Locală Sector 1, București - Direcția Control Urban, pentru luare de mită și alte infracțiuni.

Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 4 și 5 iunie 2024, a inculpatei Avram Marina-Roxana, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 - Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Iordache Florentina, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 - Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale, este reținută pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Voinea Dragoș-George, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, este reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată și complicitate la infracțiunea de fals intelectual. ​

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close