Antena 3 CNN Actualitate O parte din Gara Regală din Sinaia va fi dărâmată

O parte din Gara Regală din Sinaia va fi dărâmată

O parte din Gara Regală din Sinaia va fi dărâmată
30 Oct 2007   •   19:21

O parte a Gării din Sinaia, din patrimoniul naţional, va fi dărâmată pentru că e prea aproape de DN1 şi încurcă traficul auto. Disperaţi, arhitecţii români cer ajutorul autorităţilor. Sinaia este unul dintre puţinele oraşe ale lumii care are două gări regale. Necesare cândva familiei domnitoare, astăzi gările sunt doar locuri în care trenul opreşte. Statul a aruncat istoria direct la coş. Una dintre gări a fost transformată în bar, iar cealaltă începe să deranjeze.

Pe peronul acestei gări, în 1933, legionarii l-au asasinat pe primul ministru Duca. Nici chiar comuniştii n-au fost atât de orbi încât să nu vadă cât de mult înseamnă acest loc. I-au păstrat destinaţia, iar în 1975 un tren special i-a adus aici pe preşedintele american Gerald Ford şi pe dictatorul Nicolae Ceauşescu.

Pentru că astăzi gara încurcă traficul auto, a început demolarea zidului din apropierea şoselei de centură. SNCFR susţine, contrazicând imaginile, că, de fapt, nu zidul gării ci un post de transformare e problema -

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close