Antena 3 CNN Actualitate O parte a brâului Maicii Domnului a fost adusă la Alba Iulia

O parte a brâului Maicii Domnului a fost adusă la Alba Iulia

O parte a brâului Maicii Domnului a fost adusă la Alba Iulia
02 Sep 2007   •   10:29

O parte a brâului Maicii Domnului, despre care se spune că are puteri miraculoase, a fost adus la Alba Iulia. Brâul va fi purtat într-un pelerinaj prin mai multe localităţi din judeţele Alba şi Mureş. Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe, Brâul este cel mai de preţ obiect care a rămas de la Maica Domnului, fiind ţesut chiar de ea din păr de cămilă.

Câteva sute de credincioşi au participat la procesiunea de primire a brâului Maicii Domnului în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. Procesiunea a început la miezul nopţii. Un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul de Alba Iulia, IPS Andrei, au oficiat o slujbă specială în cinstea sfântului brâu.

Până în secolul al IV-lea, brâul a fost păstrat la Ierusalim. Apoi a fost adus în cetatea Bizanţului - Constantinopol şi aşezat în biserica Sfânta Sofia. Împărăteasa Zoe l-a cusut cu fir de aur, formă în care se păstrează şi astăzi, şi l-a reaşezat în raclă. Două fragmente din Sfântul Brâu au fost dăruite în anul 1522 mănăstirii de maici ?Kato Xenias?, situată la 50 de kilometri de Volos. Unul dintre aceste fragmente a fost adus în pelerinaj şi în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close